Sammamish Transitional

This Sammamish family originally contacted us in 2013 in hopes of putting an addition on their kitchen. With two growing boys, they felt there was never enough room or storage. The desk area was useless and although they had a pantry, it was not efficient and just had wire shelves.
Our designer came up with a layout and plan that match what they were looking for, however after reviewing multiple bids they decided to put the project on hold.
In 2016 after discovering an issue with mold in the master bath, they contacted Kitchen Plus to help with this remodel. Their experience with Kitchen Plus back in 2013 made it an easy decision to move forward with us in the remodel of their master bath. Our designer assisted them in every step of the process. They choose a color palette that combined warm and cool tones. The end result was everything they had hoped for.

After finishing the Master Bath, our family decided it was time to tackle the kitchen again. This time our designer came up with a plan that did not include an addition. The structure was never the problem but the original layout of appliances limited the functionality of the kitchen. Extending the island gave their boy’s and friends a place to sit and gather. And since this is a family that cooks together a lot of attention was put into the space planning allowing them both to function in the kitchen at the same time. Continuing with the transitional design created for the master bath our family and designer picked a bright color palette for the kitchen. Two different colors were picked for the countertops to add some interest. The jewel of the kitchen was the herringbone glass backsplash behind the range. Since our family opted not to add an addition onto their home it left enough room in the budget to also remodel their laundry room powder room, as well as add a beverage center in the dining room. Our designer, tech planner and project manager all enjoyed working with this family in creating their dream home.